keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Työn messua vietettiin salvadorilaisittain

Noin 140 ihmistä kokoontui 22.11. Kallion kirkkoon viettämään Työn messua. Vuosittain järjestettävässä messussa ay-liike ja kirkko jakavat tämän päivän työelämän avainkysymyksiä. Tällä kertaa Salvadorilaisen kansanmessun sävelet toivat pontta työttömien ja työtä tekevien rukouksille. Ennen messua nautittiin Helsingin työttömien valmistamaa kalaseljankaa ja omenapiirakkaa.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää loi saarnassaan katsauksen suomalaisen hyvinvoinnin historiaan. Hän totesi saarnassaan, että työ on parasta sosiaaliturvaa ja kehotti suomalaista työelämää ja päättäjiä tekemään kaikkensa taatakseen syrjäytymisvaarassa oleville nuorille opiskelu- ja työpaikan.

Messussa kerättiin kolehti nuorten aikuisten tekemään vapaaehtoistyöhön Oikeutta ilman rajoja ry:n kautta. He pitävät Vapaan liikkuvuuden kanssa neuvontapistettä, jossa annetaan neuvontaa mm työlupien ja työnhaun kysymyksissä haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille.

Messun järjestivät 3+1 -ryhmä, Kallion seurakunta, Helsingin seurakuntien yhteiskunnallinen työ ja Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto. 3+1-ryhmä on suurimpien ammattiliittojen aluejärjestöjen sekä Helsingin ja Vantaan seurakuntien yhteiskunnallisen työnyhteistyöryhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti